Pad thai gai recept

Gai Pad Prik - het thailändsk kycklingwok

Gai Pad Prik - het thailändsk kycklingwok

Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé. 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet). 1 kruka thaibaslika. 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

När kycklingen fått färg tillsätter  du det vispade ägget under sakta omrörning. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst

Thaimatlagning med Santa Maria

Sedan var det så dags för matlagningen, vi blev uppdelade i tre team, vårt team som bestod av mig och Ulrika + Louise (från Loulas kök) och hennes man, fick göra två rätter, den ena rätten var Pad Himmapan och den andra Paneng Gai

Pad Thai Gai

Så äntligen blev det tillfälle att laga PadThaiGai (med kyckling) hemma. Det finns många olika varianter på den här rätten och bäst blir det nog om man gör egen PadThai sås men det hade vi inte riktigt tid med så jag gick förbi Thaibutiken på vägen hem och införskaffade färdig PadThai sås, sesamolja, sweetchili-sås, färska böngroddar, thai chili och vårlök

Pad Krapow Gai – Stekt kyckling med basilika

Pad Krapow Gai – Stekt kyckling med basilika till middag ikväll. 10 röda Thai chili, ta mer eller mindre chili om du vill. 10 röda Thai chili, ta mer eller mindre chili om du vill