Servera ägget på det stekta riset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Mestadels blir det medkyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m
Låt steka ihop till kycklingen är genomstekt. Alla som har varit i Thailand vet att något som finns på nästan samtliga restaurangers menyer är wokad kycklingmedbasilika
Min bästa Khao Phad Gai åt jag på en strand i Thailand under en snorkelutflykt. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt medstekt ris, kyckling och ägg
Häll ner de uppvispade äggen där och rör tills det är en mjuk äggröra. Jag älskar thaimat och just stekt ris medkyckling är en rätt som jag väljer många gånger, trots att den inte är stark
När kycklingenstekt färdigt tillsätter jag thaibasilikan, och vänder runt. Det är mycket pillande med vitlökarna och schalottenlöken, kycklingen tar kanske lite tid att hacka, men det är det värt
Fräs kycklingen, gärna i wok, med chili, ingefära, basilika och lök tills kycklingen är genomstekt. Låt puttra med lock tills bönorna är mjuka (inte sönderkokta
Så idag blir det en sonens favorit mat, Kao Phad Gai, stekt ris medkyckling och så gör vi en dressing till, Nam prik pla (färsk hackad chili i fisksås)
Servera potatismuffins och rödvinssås ihop medstektakycklingfiléer. Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Kyckling. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.