Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Vit chokladcheesecake med mango. 100 g vit choklad, smält i mikrovågsugn. 100 g vit choklad. Egentligen är jag den enda i familjen som föredrar regelrätta efterrätter framför choklad
I helgen som gick mumsade killarna i sig den här påsktårtan som jag provbakade och eftersom de gav den tummen upp måste jag såklart dela med mig av receptet
Jag älskar vit cholkad och tyckte tårtan var riktigt god. Men här kommer trots det ett recept på en god påsktårta (som självklart kan ätas när som helst)
Då sockret blivit varmt, häller du ned detta i äggen, och startar hastigt att vispa samman ägg och socker med elvisp – vänta ej för länge, då börjar äggen att ”kokas” och äggvitan stelnar och blir vit av sockrets värme
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. I år blev det en choklad- och passionsfruktstårta som påsktårta, eller egentligen är det en födelsedagstårta men den passar finfint till påsk också
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och vispa ihop med färskosten. Kavla ut den vita marsipanen till en lång bit som är lika bred som höjden på tårtan
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. med utkavlad vit marsipan, ( kan vara bra att stryka upp tårtan med grädde innan man sätter marsipan utanpå) marsipanfigurer, godis och choklad eller spritsa vispad grädde i ett rut mönster ovanpå tårtan ( man kan lämna kanterna utan grädde)
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och vispa ihop med färskosten. Kavla ut den vita marsipanen till en lång bit som är lika bred som höjden på tårtan
Vispa samman ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Mandelmassebotten. Sätt ugnen på 180°. Sikta och blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen