Gör så här. Skär grytbitarna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter
Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i smör i en gjutjärnsgryta. Ta ur köttet. Strimla bacone, klyfta lök, slanta morötter, selleri, pressa vitlök, hacka chili och riv ingefära fint och fräs i smör grytan i omgångar
”En härlig och rustik oxgryta med öl som reder sig själv på spisen. Grönsakerna i grytan varieras beroende på vad man har hemma för tillfället” står det om denna gryta och hur läckert låter inte det
Oxgryta 4 port500 g oxkött (grytbitar)2 små morötter1 lök3 vitlöksklyftorpaprikapulver4 stjälkar med timjan4 stjälkar med persilja1-2 msk balsamvinäger1 buljongtärning plus 4-5 dl vatten1 paket krossade tomater1 grön paprikasalt o pepparsmör/kokosfettBörja med att torka av köttet med hushållspapper, krydda sedan köttet med paprikapulver, se till att det kommer på alla sidor. Oxgryta 4 port
Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Fräs köttet i smör och krydda med salt och peppar. Koka ur pannan med buljongen och lägg över allt i en kastrull