Oxgryta recept

Oxgryta med choklad

Oxgryta med choklad

Gör så här. Skär grytbitarna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skiva schalottenlöken och strimla pancettan. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn kött, lök och pancetta några minuter
Oxgryta med svartpeppar och kikärter

Oxgryta med svartpeppar och kikärter

Skär köttet i 2-cm kuber. Hacka löken grovt. Finhacka vitlöken. Skålla, skala och tärna tomaterna. Vänd köttet i svartpepparen
Oxgryta

Oxgryta

Salta och peppra högrevet runt om. Hetta upp hälften av smöret och oljan i en stekgryta, bryn köttet runt om tills det fått ordentligt med färg
Chiligryta

Chiligryta

Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i smör i en gjutjärnsgryta. Ta ur köttet. Strimla bacone, klyfta lök, slanta morötter, selleri, pressa vitlök, hacka chili och riv ingefära fint och fräs i smör grytan i omgångar
Pot au feu

Pot au feu

Lägg nötköttet i en kastrull med vatten så att det täcker och koka upp. Slå av vattnet och skölj köttet och kastrullen
Oxgryta med Chorizokorv

Oxgryta med Chorizokorv

Gör så här. Skär högreven i 3x3cm bitar. Bryn dem i en gryta med lite olja och smör. Krydda med svartpeppar

Oxgryta med rotfrukter

Recept. vivitcz. tis, 2013-09-17 20. 13. 5h 0min. (0). 1. Skala och skär rödbeta, morötter och kålrabbi i små bitar, klyta, kastanjechampinjoner, gul- och rödlök, pressa vitlök2

Läcker oxgryta med öl

”En härlig och rustik oxgryta med öl som reder sig själv på spisen. Grönsakerna i grytan varieras beroende på vad man har hemma för tillfället” står det om denna gryta och hur läckert låter inte det

Oxgryta med Chorizokorv

1. Gör så här. 2. * Skär högreven i 3x3cm bitar. 3. * Bryn dem i en gryta med lite olja och smör. 4. * Krydda med svartpeppar
Oxgryta med choklad och chili

Oxgryta med choklad och chili

Hösten och vintern är här och vad passar då bättre en en riktigt mustigt gryta med med chili och choklad
Mustig gryta

Mustig gryta

Oxgryta     4 port500 g oxkött (grytbitar)2 små morötter1 lök3 vitlöksklyftorpaprikapulver4 stjälkar med timjan4 stjälkar med persilja1-2 msk balsamvinäger1 buljongtärning plus 4-5 dl vatten1 paket krossade tomater1 grön paprikasalt o pepparsmör/kokosfettBörja med att torka av köttet med hushållspapper, krydda sedan köttet med paprikapulver, se till att det kommer på alla sidor. Oxgryta 4 port

Lammgryta

Fräs grönsakerna i smör. Slå på vatten, kryddpeppar och koka upp. Lägg i lammbogen, skuren i ca 2x2 cm stora tärningar och täck med lock

Mustig oxgryta

Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Fräs köttet i smör och krydda med salt och peppar. Koka ur pannan med buljongen och lägg över allt i en kastrull

Oxgryta med rödvin

Skär köttet i grytbitar, ca 3x3 cm. Stek köttet i en upphettad stekpanna tills det fått färg runtom, salta och peppra