Eftersom mitt tålamod är kort så brukar jag vilja odla sådant som går rätt snabbt och inte kräver många månader av väntan, därför har jag tidigare inte odlatvitlök
I år har vi testat att odla lite grönsaker som vi aldrig har odlat förut. Jag googlade på olika recept och valde till slut att woka pak choien och smaksätta den med vitlök, sesamolja och sriracha
Endive odlas småskaligt i Skandinavien och mest endive odlas i Frankrike. Ugnsbakade endiver med timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
I med vitlökarna, vitpeppar, lagerblad och timjan. 2,2 kg märgpipa med ben (går ju såklart bra med en mindre bit) 4 st morötter 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2 msk råsocker 6 dl rött vin 8-10 st vitlöksklyftor (hela) 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 3 tsk torkad timjan ½ liter kalvfond (jag tog 3 msk fond till 5 dl vatten) 20 st steklökar, gärna fler 10 st champinjoner smör rapsolja salt och peppar ½ kruka bladpersilja Börja med att ta två av morötterna, skala och dela i bitar, dela ochså den gula löken. 8-10 st vitlöksklyftor
Den anses vara världens godaste svartpeppar och odlas i Kampotregionen i Kambodja. Lägg de skalade och tärnade rotsakerna, ingefäran samt lök och vitlök i grytan
På den ena sidan av lammbogen så sitter det rätt så mycket fett, det ska man inte ta bort utan istället skåra det och massera in massor av goda örter och vitlök
Pressa över vitlöken. 3 vitlöksklyftor. 3 vitlöksklyftor. Snö och regn blandat. suck, ja man kan tycka vad man vill om vädret men lite mysigt är det allt, i alla fall när man är inomhus och äter god mat
Smaka av, kanske det behövs mer vitlök eller salt. Ingredienser hummus1 burk kikärter3 msk olivolja1½ pressad vitlökklyfta2 msk citron1 tsk spiskumminnågra droppar tabascosaltBlanda alla ingredienser i en mixer. 1½ pressad vitlökklyfta