Nyttiga tekakor recept

Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper. Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå på det kokande vattnet över
Tekakor med grahamsmjöl

Tekakor med grahamsmjöl

Ta upp degen på bakbord och arbeta den igen och forma bullar som sedan plattas/kavlas till tekakor. Smält smöret och blanda i mjölken
Goda tekakor

Goda tekakor

Väldigt goda, men inte så nyttiga precis. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en hjärtform, men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en hjärtform, men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Jag använde ett recept med havregryn och ganska mycket smör – kanske inte det nyttigaste, men de blir väldigt saftiga och hållbara – och i vanlig ordning modifierade jag en aning efter tycke, smak och tillgång till ingredienser
Tekakor med linfrön

Tekakor med linfrön

Ett lite nyttigare bröd då det innehåller dinkelmjöl, havregryn och linfrön. Bakade lite härligt mumsiga och saftiga tekakor efter ett recept som jag hittade inne hos Mumsfillibaba
Tekakor med skrädmjöl

Tekakor med skrädmjöl

Smula ned jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Blanda jäst och smörmjölk
Tekakor med fullkorn och kvarg

Tekakor med fullkorn och kvarg

Servera tekakorna nybakade. 1. Blanda havregryn och mjölk i en kastrull. Låt stå 5 min. Rör om och värm till 37°
Grova tekakor

Grova tekakor

) De här tekakorna blev supergoda1 Ett plus är att de är mycket nyttigare än de klassiska ljusa tekakorna, då kan man äta dubbelt så många
Tekakor

Tekakor

Tekakorna är väl kanske inte de mest nyttiga men det är bättre att barn äter något på morgonen så de orkar med skoldagen
Fluffiga tekakor

Fluffiga tekakor

Blanda 2 ½ dl av vätskan med havregrynen och koka ihop till en gröt, tillsätt smör/rapsolja, sirap och salt
Tekakor

Tekakor

- Koka upp mjölken, häll i gryn & margarin (det smälter i mjölken) låt svalna till 37 grader. - Smula ner jästen i en bunke & häll på sockret, rör om vartefter jästen löses upp
Havre tekakor

Havre tekakor

Havregryn och dinkel gör ju att de känns lite nyttiga iaf. Så goda tekakor. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. 24 tekakor och
Tekakor

Tekakor

Har bestämt mig och bli nyttigare och för det måste jag skippa socker helt men de hindrar mig inte och baka men det blir mindre har jag märkt
Tekakor med vetekli

Tekakor med vetekli

Lite vetekli i degen gör kakorna extra goda och nyttiga. Tekakor med vetekli (15-20 st). en tekopp (10 cm i diameter) och skär ut tekakor
Tekakor från Frövi

Tekakor från Frövi

Gjorde dem idag, inte världens nyttigaste kanske. Dottern ville ha tekakor och jag mindes ett jättegammalt recept på goda tekakor med havregryn
Tekakor med bovete och havremix

Tekakor med bovete och havremix

Tekakor med bovete och havremix (ca 12 st)25 g jäst. Gott och enkelt glutenfritt matbröd med nyttigt bovete och naturligt glutenfri mix på havre

Tekakor

Gjorde dom lite nyttigare genom att tillsätta grahamsmjöl i dom också. Bakade sååå goda och saftiga tekakor efter jobbet idag