Väldigt goda, men inte så nyttiga precis. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en hjärtform, men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en hjärtform, men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill
Jag använde ett recept med havregryn och ganska mycket smör – kanske inte det nyttigaste, men de blir väldigt saftiga och hållbara – och i vanlig ordning modifierade jag en aning efter tycke, smak och tillgång till ingredienser
Ett lite nyttigare bröd då det innehåller dinkelmjöl, havregryn och linfrön. Bakade lite härligt mumsiga och saftiga tekakor efter ett recept som jag hittade inne hos Mumsfillibaba
- Koka upp mjölken, häll i gryn & margarin (det smälter i mjölken) låt svalna till 37 grader. - Smula ner jästen i en bunke & häll på sockret, rör om vartefter jästen löses upp
Havregryn och dinkel gör ju att de känns lite nyttiga iaf. Så goda tekakor. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. 24 tekakor och