Och här kommer då rätt två på nyårsmenyn. Svetta löken, vitlöken och riset i oljan i en kastrull, tillsätt sedan vittvinet och kycklingfonden varsamt med ca 2dl per gång, låt vätskan sjuda in i riset mellan gångerna och slutligen bör du ha en färdigkokt krämig risotto som du kan vända ner parmesansten i
Pensla med vitlöksolja och grilla till fin färg i en grillpanna, strö över havssalt. Vispa äggulan med vittvinsvinägerna och vitlöken, blanda i mortlade eller mixade basilikablad, droppa sedan i oljan försiktigt och vispa ordentligt till majon är fast
De sju ätbara sakerna som ska finnas på bordet i Haft sin-dukningen är torkade nötter och bär, varm âsh reshte-soppa med vackra mönster på toppen, den söta stenfrukten Senjed, ett rött äpple som kallas Sib, vitlök (Sir), Sabze vilket är groddar av vetekorn, den sura kryddan Somâq, Samanu som är en memma av vetegroddar och slutligen vinäger, så kallad Serkeh