Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Om inte nougaten är tillräcklig mjuk för att vara spritsbar så mjuknar den på några sekunder i en mikrovågsugn vid låg värme
Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao, mjölk, smör och dajm. Nougat. Malins kommentar där innebörden var något i stil med "mustig choklad i underbar kombination med nougat och dajm" slår huvudet smått på spiken
Blanda sedan det smälta smöret tillsammans med mjölken och rör ner i smeten. Smält resten av nougaten över vattenbad och rör ihop det med resten av ingredienserna till glasyren
Denna gång fick det bli kardemumma gifflar med nougat. 5 dl ekologisk mjölk. Värm mjölk och kardemummakärnorna till 37 grader. Sen lade jag en bit nougat i varje, rullade ihop, lät jäsa ca 30-40 min, penslade med ägg och strödde på pärlsocker och hasselnötter pch grädda dem på 220 grader i ca 12 min. 5 dl ekologisk mjölk
Nougat. Smörj en plåt med olja eller mjölkfritt margarin. Jag började med nougaten. Värma under omrörning på medelhög värme tills socker smält och du har en brun nougatkräm
Rör ner de torra ingredienserna växelvis med mjölken i äggsmeten. Skär under tiden nougaten i bitar och krossa dajmen, när kakan är klar, lägg på nougatbitarna och låt dom smälta
För i en clafoutis finner man ofta bär men i min clafoutis finner man nougat. Nepp, chokladälskaren var tvungen att "tvista" till den litegrann och gjorde en clafoutis med choklad och som istället för bär fyllts med nougat
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Om inte nougaten är tillräcklig mjuk för att vara spritsbar så mjuknar den på några sekunder i en mikrovågsugn vid låg värme
Vispa samman ägg, mjölk och bikarbonat i en annan skål. Smält nougat i vattenbad eller på låg temperatur i mikron och tillsätt lätt uppvispad vispgrädde