Det är en eller två skivor fett fläsk, mellan två tunna skivor Norskgetmesost. Â Kostdoktorn har börjat använda det namnet, tycker det verkar passa in på min mat riktigt bra
Riv ost och blanda med senap, grädde och finhackad gräslök. 800 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben. 100 g g ost, vällagrad ost, vällagrad. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Torskfilé, utan skinn och ben Norsk Torskfilé, utan skinn och ben 100 g g ost, vällagrad ost, vällagrad 1 msk msk senap, grov senap, grov 2 msk msk matlagningsgrädde matlagningsgrädde 2 msk msk gräslök, färsk gräslök, färsk 0 salt och peppar salt och peppar Tomaterna 10 st st körsbärstomat körsbärstomat 1 msk msk basilka, färsk basilka, färsk 0 salt och peppar salt och peppar 0 olivolja olivolja Servera med 0 bröd bröd
Och nu till toppningen som inte tillhör den klassiska norskaostkakan. Nu kör jag ihop gräddfilen krämosten till en slät massa i mixern och blandar i florsocker och vaniljsockret och när gelen svalnat men absolut inte börjat stelna blandar jag in den i denna ostmassan
Denne drinken er inspirert av norsk natur. ost, sill, bröd. World Class är världens största bartendertävling och efter förra veckans avgörande i den nordiska finalen var jag grymt nyfiken på vad bartendrarna övertygade juryn med
Kamchatkakrabben blir sett på som en uønsket art i norske farvann vest for Nordkapp. Restene etter saus og krabbe blandes sammen og nytes til frokost dagen etter
Eller varmrökt sidfläsk och Norskgeitost. Min kanna Zoega Mollberg’s har blivit en härlig morgonritual, ofta bara med en ost och smörrulle och några nötter
Norsk/samisk/norrländsk… Kan verkligen rekommendera den till er som tycker om såna filmer…. Med lite rostat franskbröd med ost, romansallad, bostongurka, senap & ketchup åt vi dom godare korvbugarna nånsin
Som första rätt valde både Anne och HC deras kvällens tips som var stekt levain med norsk och svensk getost varav den norska var en brunost och Kevin valde hällstekt renhjärta som serverades med krasse, fänkål, senap och stekt råg
Norsk sluring kan vi ju idag äta som en riktigt god grönsakssoppa, men tror föga att vi idag skulle önska äta den sluring som här i landet en gång åts av skogsarbetare, kolare och rallare