Norsk laxfile recept

Enbärsgravad norsk lax

Enbärsgravad norsk lax

1½ kg Norsk laxfilé. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Stöt enbären fint i mortel
Inkokt lax är inte alltid lätt…

Inkokt lax är inte alltid lätt…

Norsk. På Svensk Fisk, Norsk Fisk. Jag sitter och funderar på lax. När jag var liten, var lax en lyxfisk. Vi kanske åt den någon gång då och då, men om den skära fisken stod på bordet var det fin fest eller julafton
Torsk- och laxburgare

Torsk- och laxburgare

200 g norsk laxfilé. 200 g norsk torskfilé. Börja med att ta bort skinnet på laxen, skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar
Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Kall inkokt lax med dillmajonnäs

1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
Recept

Recept

Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. Gör så här. Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg. Matlagning till många tar längre tid
Bouillabaisse Pronto

Bouillabaisse Pronto

300 g norsk torskfilé. 300 g norsk laxfilé. Skär torsken och laxen i 2 x 2 cm stora kuber. Lägg i en oljad ugnsfast form med höga kanter
Chiligravad lax

Chiligravad lax

1½ kg Norsk laxfilé. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxen i kallt vatten och torka av den
Saffransgravad lax

Saffransgravad lax

1½ kg Norsk laxfilé. Frys laxen i minst två dygn innan du tinar och gravar den. Skölj laxfilén i kallt vatten och torka den väl
Lax Strindberg

Lax Strindberg

600 g norsk laxfilé. Blanda senap, äggula, maizenamjöl och fint hackad gul lök i en bunke. Lägg fyra bitar lax i en smord ugnsfast form
Panerad lax med stuvad potatis

Panerad lax med stuvad potatis

Skala och skär potatisen i jämna tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av det kokande vattnet och ånga av potatisen
Cashew- och limebakad lax

Cashew- och limebakad lax

Cashew- och limebakad lax med couscoussallad1 pers1 norsk laxfilé½ dl cashewnötter (grovhackade)1/3 dl sweet chilisås½ lime, rivet skal2 dl couscous½ lime, saft + rivet skal½ röd chilifrukt2-3 msk olivoljasalt och peppar½ mango1 dl ruccola½ dl hackad korianderSås1 dl turkisk yoghurt1 tsk honungsalt och pepparSätt ugnen på 200 grader. 1 norsk laxfilé