Oavsett om du vill spara pengar, vill spara på miljön, äta närproducerat och hållbart eller bara lära dig att överleva i naturen så kan det vara nyttigt att veta vad som ätbart i naturens egna skafferi
I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset. Då är hon inte dummare än att hon lagar etiopiskt som alla älskar
Till huvudrätt på påskmiddagen så gjorde jag lite av en favorit i repris. Suovasgryta. Men första gången fick bara jag avnjuta den, och den är god nog att låta andra få smaka
Ja, då var det dags för gädda igen. Direkt från Abisko på söndagsmorgonen åkte jag ner till Banafjäl för gäddbonanza med kusinerna på söndagseftermiddagen
För ett par somrar sedan var jag på en föreläsning med Gertrud Edström (lokal företagare och författare av boken Naturensskafferi) som vill inspirera oss människor att återta kunskapen om de råvaror som växer i vår natur
I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk