Naturens skafferi recept

Naturens skafferi – en vårtävling

Oavsett om du vill spara pengar, vill spara på miljön, äta närproducerat och hållbart eller bara lära dig att överleva i naturen så kan det vara nyttigt att veta vad som ätbart i naturens egna skafferi

Gratis mat i naturens skafferi

I dagens fredagstips vill vi därför tipsa om lite böcker som kan hjälpa dig att vara på mer i naturensskafferi
Suovasgryta med potatismos och konjakslingonsylt.

Suovasgryta med potatismos och konjakslingonsylt.

Till huvudrätt på påskmiddagen så gjorde jag lite av en favorit i repris. Suovasgryta. Men första gången fick bara jag avnjuta den, och den är god nog att låta andra få smaka
Maskrosmarmelad

Maskrosmarmelad

För ett par somrar sedan var jag på en föreläsning med Gertrud Edström (lokal företagare och författare av boken Naturensskafferi) som vill inspirera oss människor att återta kunskapen om de råvaror som växer i vår natur
Alicha, etiopisk vegetarisk sås

Alicha, etiopisk vegetarisk sås

På begäran kommer nu ett recept på alicha. Det är en sås eller gryta som ska ingå i en riktig etiopisk middag
Ragu på lammhals med polenta

Ragu på lammhals med polenta

Blåsigt och hemskt ute, så då är det läge för något mustigt. Och ingenting som har med julbord att göra tack
Svampsoppa med vitlök och konjak

Svampsoppa med vitlök och konjak

Den här soppan blev ju bara för god att inte delas med omvärlden. Så nu blir det då en comeback igen på bloggsidan
1 December 2015 - Saffransmuffins

1 December 2015 - Saffransmuffins

I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
Linsragu bolognese

Linsragu bolognese

Idag blir det inga snyggbilder, men åtminstone ett riktigt bra recept. För några veckor sedan postade jag ett recept som blev väldigt uppskattat

Havrevåfflor med kvarg och exotisk frukt

Så istället för vetemjöl, grädde och sylt så blev det havregryn, proteinrik kvarg och färgsprakande vitaminbomber från naturens egna skafferi
Rårakor, blodkorv och lingonsylt

Rårakor, blodkorv och lingonsylt

Enkel klassisk svensk mat idag. Blodkorv och rårakor, med lite lingonsylt till. Blodkorven är köpt, tillverkad av Topp Chark
Frossa i rabarber!

Frossa i rabarber!

Billigt, Godsaker och efterrätter, Naturensskafferi, Sockerfritt, Svenska traditioner, Uncategorized Tagged