/ 1 dl nakenhavre+2 dl hett vatten / 0,75-1 dl vetesurdegsgrund* / 2,5 dl vatten / tredjedels paket jäst / 350g (6 dl) mjöl, graham + vetemjöl special (ca hälften var) / 1 tsk salt /Häll över hett vatten över nakenhavren och låt svälla ett par-tre timmar. Läs även andra bloggares åsikter om Pain de Martin, Surdegsbröd, Hemmabagare, GI, Nakenhavre, Äktenskapets fröjder 6 stora eller. / 1 dl nakenhavre
1 dl nakenhavre (kan ersättas med mathavre eller extra havregryn – nakenhavre är ibland svårt att hitta i affärerna). Mät i en rymlig bunke (minst 3 liter) upp gryn, dinkelflingor, nakenhavre, pumpafrön, linfrön, solrosfrön och mandelflagor eller hackad mandel. 1 dl nakenhavre (kan ersättas med mathavre eller extra havregryn – nakenhavre är ibland svårt att hitta i affärerna)
Något jag själv inte hunnit testa, men som torde ge den allra bästa havremjölken, är att använda ekologisk nakenhavre, alltså hel, skalad fullkornshavre
Innis & Gunn Lager Beer är bryggd med Innis & Gunn’s egna jäststam och smaksatt med lagermalt, humlesorterna Super Styrian and Styrian Goldings och sist men inte minst malt gjord på nakenhavre
Lagermalt och malt av nakenhavre. Här kommer ett tips, för den som vill prova en god öl. Jag är lite av en ”ölgubbe” och har provat en hel del sorter genom åren och den här ölen föll mig i smaken
Några exempel på hur man kan kombinera maten är Heta köttbullar med pepparrotsbulgorotti och krämig rödbetstagliatelle, Pulled chicken, ugnsbakad sötpotatis med chili och sesam och ingefärasås samt Medelhavsmarinerad halloumi och nakenhavre med grillade grönsaker
Nakenhavre är ett gammalt kinesiskt sädesslag. Här blandar jag kokt nakenhavre i en deg. Rågbröd med nakenhavre200gnakenhavre200g rågmjöl350g vetemjöl special450g vatten400g rågsurdeg20g saltKoka nakenhavren i osaltat vatten 15-20 minuter. 200g nakenhavre
Blanda den rumstempererade nakenhavren med peston och tomaterna. Koka nakenhavren 15 - 20 minuter i lättsaltat vatten, kyl med kallt vatten. se 400 gram nakenhavre