Nötstek oregano recept

Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 5 dl vatten 1 msk skånsk senap 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk sambal oelek 3 msk lingonsylt 3 dl vispgrädde 2 msk ljus redning salt, peppar, oregano, timjan. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri. 5 dl vatten 1 msk skånsk senap 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk sambal oelek 3 msk lingonsylt 3 dl vispgrädde 2 msk ljus redning salt, peppar, oregano, timjan
Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

Mustig Köttgryta i min nya slow cooker

salt, peppar, oregano, persilja, timjan. 1 kg nötstek/fransyska i bitar. När barnen var små lagade jag mycket mat i lergryta för att det var smidigt och lagade sig själv i ugnen
Södra Stations mustiga köttgryta

Södra Stations mustiga köttgryta

salt, peppar, oregano, persilja, timjan. 1 kg nötstek/fransyska. 1. Hetta upp smör i en stor gryta. Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

1 1/2 kg rostbiff (fransyska, nötstek). 1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano. 1 1/2 kg rostbiff (fransyska, nötstek). 1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano

RECEPT: Nötstek, fransyska i ugn, temperatur och tid

Ingredienser till en nötstek (fransyska) om 1,5 kilo. 1 dl finhackade örtkryddor av valfri smak (oregano, basilika, tijmjan etc). 1 dl finhackade örtkryddor av valfri smak (oregano, basilika, tijmjan etc)

Fransyska, helstekt, i romersk lergryta

Gnid in steken i fint salt och oregano. 1,2 kg fransyska (nötstek). 5 msk torkad oregano. Ta fram din romerska lergryta och blötlägg den i kallt vatten några minuter

Porterstek av Ytterlår

Bjöd hem lite vänner på fin middag i fredags gjorde då iordning ett smaskigt recept på en sjuhelvets god porterstek gjord på ytterlår/nötstek

Köttgryta med rödvin

Rostbiff, nötstek eller fransyska skuren i bitar. Valfri ört att smaksätta med (Timjan, oregano, rosmarin eller basilika)