Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Väl i ICAbutiken så låg nötstekarna väl tilltänkt utplacerade när vi kom körandes med handlarvagnen och då gick det liksom inte riktigt att komma undan…
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Lägg i lök, vitlök, morot, bacon och lagerblad runt om köttet och låt det även få lite färg. 1 kg nötstek av bog, fransyska eller rostbiff. 1 st morot, delad i mindre bitar
Lägg nötsteken i en skål och tillsätt olja, salt, peppar, honung, kalvfond och örtkryddor. Lägg nötsteken i mitten av formen och tillsätt hela vitlöksklyftor
Nötstek med kokt potatis och grönsaker. Idag blev det vanlig hederlig husmanskost till lunch. Mumma det. "Billigt" blev det också om man räknar enligt Viktväktarna som jag gör nu, endast 9 Pro Point för hela portionen
1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimma1 kg nötstek2 gula lökar3 morötter5 kryddpepparkorn1 lagerblad6 ansjovisfiléer1 msk rödvinsvinäger3 msk sirap5 dl vatten1 köttbuljongtärningBryn steken runtom i smör och salta och peppra. 1 kg nötstek
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
1 kg nötstek av fransyska. Putsa köttet rent från synliga hinnor. Salta och peppra runt om. Stek köttet i smör i stekgrytan runt om så den får fin färg
1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. SAFTIG GRYTSTEK. Ett fat fullt med mör, saftig grytstek, råstekt potatis, lök och morötter kommer på nolltid att locka matgästerna till bordet
Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen