Kokt nötkött med pepparrot sås bereds på följande sätt. Kokt nötkött serveras med kvalitet rött vin. 500 gr nötkött bröst 1 lök salt 1 lagerblad 4 pepparkorn 1 knippa grön pepparrot sås. 20 g smör 20 g mjöl ¼ l soppa ½ dl mjölk 30 gr Pepparrot. Vid det smälta smöret, stek mjöl, hälla kallt köttsoppa och koka 15 minuter. 500 gr nötkött bröst 1 lök salt 1 lagerblad 4 pepparkorn 1 knippa grön pepparrot sås. 20 g smör 20 g mjöl ¼ l soppa ½ dl mjölk
500 g benfritt nötkött av t ex. 2 tsk smör eller margarin. 1 msk smör eller margarin. 500 g benfritt nötkött av t ex. 2 tsk smör eller margarin. 4 tomater 1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g 1 burk konserverad svamp, ca 200 g 1 msk smör eller margarin
Bryn köttet i smör eller olja i en stor stekgryta några minuter tills det får lite färg. Tillsätt sedan lite smör i stekpannan och fräs svamp och schalottenlök ytterligare en stund
4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
Bryn dem runt om i smör. I helgen åkte vi till Dansjö Gård som ligger utanför Växjö. De producerar mjölk och andra mejeriprodukter samt säljer kött från den egna gården
Nötkött kokt i öl i lergryta. Bryn köttet snabbt runt om i smör och rapsolja. 600 – 700 g nötkött (märgpipa/nötbog). ca 2 msk smör. Sila spadet och vispa in 1 msk smör och 1 msk svart vinbärsgelén. ca 2 msk smör