benfritt nötkött som högrev eller bog. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarna i olja i en stekgryta. 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 6 hg grytbitar av fläsk- eller nötkött. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor 2 lagerblad 1 chilifrukt 2 tsk kummin
Bryn köttet runt om i metfett tillsammans med lök och vitlök. Använder du fläskkött så blir koktiden 1-1½ timma och för nötkött ca 1½-2½ timma. 1 gul lök skivad. 1 finhackad vitlöksklyfta
Ungersk gulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungersk gulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull. ) ca 800 g nötkött, gärna fransyska. 3 gula lökar. 3-4 vitlöksklyftor
Stek löken och vitlöken i det som är kvar i stekpannan tills det har mjuknat, rör ner paprikapulver, salt och kummin och låt fräsa en minut, låt koka ur stekpannan med lite vatten, flytta över till grytan
mört nötkött. Smält resten av matfettet i pannan och stek löken tills den är mjuk. mört nötkött. Tillsätt grädde, vin, vatten, buljongtärning, vitlök och paprikapulver
Jag använde fransyska och struntade i vitlök men här gör du som vanligt precis som du vill. I en ungersk gulasch ska det självklart vara paprika, både i pulverform och färsk
nötkött. Fräs löken i matfett i en gryta och strö över paprikapulvret. 5 st lök. 1nötkött t ex bog eller ytterlår 0. 5 st lök hackad 1 msk matfett 0. 5 msk paprikapulver mild ungersk 1 tsk salt 0
Csabai som kommer från Békéscsaba och ganska lik Gyulai but lite kryddigare, Csemege som är mildare, Cserkész som är gjord på både nötkött och fläskkött, Debreceni som vanligtvis är orökt eller mildrökt med stark paprikasmak och används i matlganing, Lecsókolbász
Fräs löken på svag värme i smör i en stekgryta. Det får bli lite ungersk mat hemmavid istället. Ungersk gulasch4 gula lökar4vitlöksklyftorsmör1 msk paprikapulver1 msk mejram1 tsk hel kummin1 msk tomatpuré1 lagerblad1 röd paprikasalt och peppar600 g grytbitar av nötkött1 kg kokt potatisSkala och skiva lök och vitlök. 4 gula lökar. 4 vitlöksklyftor