Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. 850 - 900 g nötkött eller älg - högrev förslagsvis. 850 - 900 g nötkött eller älg - högrev förslagsvis
1,1 kg grytbitar av högrev eller annat nötkött. 1,1 kg grytbitar av högrev. En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Lägg potatis och rofrukter i botten, skeda över den nyskummade skyn, lägg på några skivor bräck högrev på varje tallrik och garnera med en skiva rostad palsternackan och en nypa ärtskott
benfritt nötkött som högrev eller bog. Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Barnen åt dock med god aptit och av högreven var det faktiskt inte mycket kvar. 500-600 g benfritt nötkött, tex bog, högrev, grytbitar. 500-600 g benfritt nötkött, tex bog, högrev, grytbitar