Nötbringa recept

Grytstek på nötbringa

Grytstek på nötbringa

Bryn nötbringan på alla sidor. 750 g nötbringa. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet. Lägg nöt bringan i gryta som tåler ugnsvärme och placera grönsakerna runt köttet
Mustig gryta på nötbringa

Mustig gryta på nötbringa

Lägg nötbringan i en stor gryta och fyll på med vatten så det täcker allt. 2,5 kg nötbringa med ben. 2,5 kg nötbringa med ben
Gammaldags köttsoppa

Gammaldags köttsoppa

Ingredienser 10 port1,3 kg nötbringa med ben3 l vatten1 ½ msk salt4 gula lökar3 morötter1 bit kålrot, ca 250g2 palsternackor1 bit rotselleri, ca 300g 10 potatisar3 purjolökar3 lagerblad½ tsk mald vitpeppar1 zucchini salt & pepparTillbehör. 1,3 kg nötbringa med ben

Argentinsk vitlöksgryta

400 g nötbringa. Putsa köttet och skär i jämnstora grytbitar. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan

Hemgjord Kalvsylta

eller nötbringa. Lägg Gelatinbladen i kallt vatten i 20 min, låt dem droppa av. Koka köttet med lagerbladet, löken och salt

Slaktarns söndagsstek

1 kg tunn nötbringa eller kållapp. Lägg köttet på en skärbräda och bred på matfettet. Hacka löken mycket fint och strö salt, lök, persilja och kryddor över köttet