häll sedan på tomaterna, fonden och kryddorna, salta & peppra efter smak. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm. 2 burkar hela tomater. 800g Högrev/Nötbog tärnad 1x1 cm 2 st strimlade gula lökar. 2 burkar hela tomater
Lägg i en ugnsfast form tillsammans med de krossade tomaterna. Denna gång fanns inte tillräckligt med tomater för att göra egen salsa så fick använda färdiggjord som jag kryddade upp
700g nötbog (finmald). 3 burkar krossade tomater (finkrossade från mutti hade jag). 700g nötbog. Godmorgon, började ett inlägg här i går kväll men interner var sjukt segt, vet inte vad som hände så tyvärr
Mängder av rotfrukter som fått suga åt sig av buljongen och tomaterna. Fräs finhackad lök, vitlök, tomater, bacon och stjälkselleri i lite smör i en stor gryta
Häll på öl och rödvin, tillsätt krossade tomater, buljongtärningar och de torkade kryddorna. Texas no bean chili 6 portioner1 kg nötkött (fransyska, nötbog, nötytterlår, högrev)2 stora gula lökar3 vitlöksklyftor2 buljongtärningar av typen mörk oxbuljong1 burk krossade tomater (Mutti)5 dl mörk öl 2,5 dl ljus öl2 dl rödvin3 chilifrukter av olika slag (jag använde habanero, hot banana och hot lemon)2 tsk chipotlepulver2 krm spiskummin1 msk paprikapulver25 g mörk choklad1 dl gräddelite vatten vid spädning om grytan kokar torrtsalt, svartpeppar, råsockerAnsa köttet från senor och fett. 1 kg nötkött (fransyska, nötbog, nötytterlår, högrev)
Ibland lyxar jag till med att tillsätta färska tomater, ibland åker det ner en skvätt rödvin. Tillsätt sedan passerade tomater, vatten, buljongtärning, paprikapulver, peppar, kummin och lagerblad