Nässlor vin recept

Vinerna på Nyårsafton

Vinerna på Nyårsafton

Krusbär, fläder, nässlor och citron. Ett mycket gott vin. Ett gott vin, men inte i klass med kvällens tidigare viner
Fiskgratäng

Fiskgratäng

Mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, nässlor och citrus. I glaset tipsar jag om ett friskt och prisvärt vin som passar utmärkt till denna rätt
Lättlagad lyxrätt på rödingfilé

Lättlagad lyxrätt på rödingfilé

Tillsätt nässlor och vin. Nässlor kan användas i matlagning tills de går i blom har jag lärt mig av örtexperten Karin Fransson
Skaldjursbakelse med räkor och pilgrimsmusslor

Skaldjursbakelse med räkor och pilgrimsmusslor

Garnera med nässlor vid sidan om. 135 cl vitt vin. 1ca 1 dl nässlor. 1Skaldjurssås skal och rens från skaldjuren 3 msk smör 1 msk tomatpuré 1 morot, i slantar 1 lök, hackad 35 cl vitt vin 2 dl vispgrädde 1 cl tryffelolja 1 krm salt 0,5 krm vitpeppar. 1Till servering4 pilgrimsmusslor 8 havskräftor 2 msk smör ca 1 dl nässlor tryffel 8 räkor med skal salt pepparSkaldjurssås. Häll över vinet och låt koka i 20-30 minuter. Förväll nässlorna hastigt i kokande vatten och fräs i 1 msk smör med lite salt
Kall nässelsoppa med sting!

Kall nässelsoppa med sting!

Passa på att plocka späda skott av brännässlor och gör en god soppa som äts kall och funkar utmärkt på påskbuffén eller som förrätt
Ramslökssoppa med knaperstekt Karl-Johansvamp

Ramslökssoppa med knaperstekt Karl-Johansvamp

Glöm inte att gå in och tävla för att få möjligheten att vinna en själv. 100g Ramslök alternativt babyspenat eller nässlor. 1dl vitt vin. Slå på buljongen, grädden, vinet och crème fraichen och låt det sjuda sakta i 10 minuter. 100g Ramslök alternativt babyspenat eller nässlor. 1dl vitt vin
En suverän valborgsmeny

En suverän valborgsmeny

Nu börjar nässlorna, de goda primörerna, komma upp i perfekt plockstorlek. Vi firade vår valborgskväll på landet med promenad till valborgsbålet i byn följt av fantastisk mat och vin
Nässelsoppa med bacon och ägg

Nässelsoppa med bacon och ägg

Skölj nässlorna noga. Häll i grädde, creme fraiche och vinäger. Häll i nässlor och låt mjukna några minuter