"Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, passionsfrukt, krusbär, kiwi och citron. Till detta hade Anette köpt ett mycket gott vitt vin som var både syrligt och fräscht
Mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, nässlor och citrus. Vitvinssås. Aromatiskt, mycket frisk smak med inslag av krusbär, vit sparris, nässlor och gråpäron
Mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, nässlor och citrus. I glaset tipsar jag om ett friskt och prisvärt vin som passar utmärkt till denna rätt
Garnera med nässlor vid sidan om. 135 cl vitt vin. 1ca 1 dl nässlor. 1Skaldjurssås skal och rens från skaldjuren 3 msk smör 1 msk tomatpuré 1 morot, i slantar 1 lök, hackad 35 cl vitt vin 2 dl vispgrädde 1 cl tryffelolja 1 krm salt 0,5 krm vitpeppar. 1Till servering4 pilgrimsmusslor 8 havskräftor 2 msk smör ca 1 dl nässlor tryffel 8 räkor med skal salt pepparSkaldjurssås. Häll över vinet och låt koka i 20-30 minuter. Förväll nässlorna hastigt i kokande vatten och fräs i 1 msk smör med lite salt
Glöm inte att gå in och tävla för att få möjligheten att vinna en själv. 100g Ramslök alternativt babyspenat eller nässlor. 1dl vitt vin. Slå på buljongen, grädden, vinet och crème fraichen och låt det sjuda sakta i 10 minuter. 100g Ramslök alternativt babyspenat eller nässlor. 1dl vitt vin
Nu börjar nässlorna, de goda primörerna, komma upp i perfekt plockstorlek. Vi firade vår valborgskväll på landet med promenad till valborgsbålet i byn följt av fantastisk mat och vin