Häll på sherry, vin och apelsinsaft. Skölj och skrubba musslorna ordentligt. Släng trasiga musslor och de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem
Jag tycker att det är godare att använda sherry än vittvin till blåmusslor och det är lite enklare också eftersom vi ofta brukar ha en flaska sherry hemma som smaksättare till soppor o dyl
Ibland när man vill ha något till middag som går snabbt och enkelt så köper man kanske en pizza eller hamburgare men en maträtt som går nästan lika snabbt att göra och som är supergott är musslor i sherry och en skvätt grädde
Ett friskt och fruktigt vittvin passar bra till denna rätt. Viktigt är att ha med torr sherry i såsen och låta den koka ihop med grädden och fonden så att den får lite knäckig smak
Skrubba musslorna och lägg i en stor wokpanna. Kinesisk svartvinäger finns i asiatiska butiker. sherry. Koka upp och ånga igenom tills musslorna öppnar sig
Lite pillande är det med musslorna men gästerna verkar inte ledsna för det. Avec les escargots nous avons servi un vin blanc frais, un Hermitage Cheval Stérimber
Skaldjur som krabba, räkor, hummer eller musslor får aldrig koka, de blir då sega och nästan träiga. Du kan smaksätta soppan med litet vittvin eller sherry