Musslor vitt vin majonnäs recept

Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Skala räkorna eller plocka bort muskeln av pilgrimsmusslorna och lägg musslorna på ett hushållspapper
Fisk- och skaldjurssoppa

Fisk- och skaldjurssoppa

Musslor. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne
Festlig fisksoppa

Festlig fisksoppa

Ilbland har jag också gjort soppan extra festlig med vinkoktablåmusslor istället för de "burkade". Skala räkorna och häll av musslorna
Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Parmesangratinerade grönmusslor. Blanda samman äggula, senap, vinäger och salt i en skål. Vispa till en tjock majonnäs
Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Låt musslorna rinna av, Dra av kastrullen från plattan och rör ner räkor och musslor. Extra gott med ett glas bubbel eller vittvin till också
Fisksoppa

Fisksoppa

musslorna. Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd
Tapas

Tapas

) Denna gången blev det musslor som vi toppade med en god och smakrik tomatröra, musslorna åt vi kalla och det går faktiskt hur bra som helst det med
Fisksoppa à la Catarina

Fisksoppa à la Catarina

Fisk och musslor. vitt surdegsbröd. Häll på vin, vatten, salt, peppar och låt koka ihop till en härlig räkfond
Alla Hjärtans Chokladmousse!

Alla Hjärtans Chokladmousse!

Efter en lunch på Delikatessen i Malmö, köpte jag sex pilgrimsmusslor och två fina svenska ostron, Ostrea edulis
Fiskgryta med havets läckerheter!

Fiskgryta med havets läckerheter!

Det blev en fiskgryta med torskrygg, lax, räkor, musslor och vitlöksmajonnäs…. Tillsätt dem och de avrunna musslorna
Godaste Fisksoppan

Godaste Fisksoppan

musslorna. • Rör ner grädde, crème fraiche, vin och saffran. Gärna med aioli eller vitlöks majonnäs och varmt bröd
Enkel bouillabaisse – recept

Enkel bouillabaisse – recept

Lägg i musslorna och rör om. Späd med vittvin och låt det koka in. Släng de musslor som inte öppnat sig
Fransk fiskgryta

Fransk fiskgryta

Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Häll i vin, vatten och fond. aioli eller majonnäs. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet
Bouillabaisse med rouille

Bouillabaisse med rouille

Lägg musslorna i kyl fram till servering. Tillsätt lök, zucchini, morot, fänkål, skalade tomater, vittvin, hönsbuljong, kapris och saffran