lök, selleri i lika stora mängder ungefär. Denna måndag var det från Wales och nere efter kusten fångade man musslor för hand och fiskaren gjorde en provgryta
Jag hade även i färsk torskfilé samt blåmusslor. Hackar en halv purjolök, en morot, två stavar selleri, en halv fänkål och en gullök som du fräser på i olivolja tillsammans med tre klyftor vitlök
Skölj och borsta musslorna noga. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar. 2 selleristjälkar. 1 kg blåmusslor. 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
Gör såsen som i vårt recept men tillsätt varken räkor eller musslor förrän såsen kokat. Till fisk passar de flesta grönsaker som ärter, bönor, spenat, grönkål, broccoli och selleri