Skär ditt kött of choice (räkor och musslor skulle också funka) i små munsbitar och blanda med grönsakerna och sätt in i ugnen ytterligare en kvart, tio minuter, tills köttet är varmt
gröna oliver, ananas, räkor, musslor, lök,. ruccolasallad, mozzarella, riven ost. Lägg på fyllningarna och strö ev över riven ost (behövs inte om mozzarella ingår)
I kväll blir det plockmat och musslor till middag och så en av våra absoluta favoritefterätter som vi inte haft på länge, mjölkchokladpannacotta (receptet hittar du här)
räkor, musslor och/eller kräftstjärtar, skivad rödlök eller gul lök samt inlagd kronärtskocka. Vänta med skivad mozzarella om du bakar pizzan i långpanna eller panpizza
räkor, musslor och/eller kräftstjärtar, skivad rödlök eller gul lök samt inlagd kronärtskocka. Vänta med skivad mozzarella om du bakar pizzan i långpanna eller panpizza
Pappardelle med tomatsås, vitt vin, musslor & stora räkor. Därefter blandade jag samman bitar av mozzarella, körsbärstomater, basilika, basilikaolja, flingsalt och svartpeppar
Portovenere, i spetsen av Cinque terres nationalpark, är känt för sina blåmusslor. Margheritan brukar vara en saftig historia där pizzabagaren lagt på stora mängder mozzarella först mot slutet av gräddningen så att den bara precis hinner smälta
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Fyllda musslor, ev. Tonfisk & pastalåda med mozzarella. Efter en Söndag på jobbet slår jag mig ner i soffan och skall knåpa ihop en veckomatsedel till nästa vecka, det är ju italienskt på gång