Mungbönsplättar recept

Mungbönsplättar

Mungbönsplättar

Blötlägg mungbönorna enligt instruktionerna på förpackningen (exempelvis över natten). Förväll böngroddarna och grovhacka dem
Koreanska mungbönsplättar med dip

Koreanska mungbönsplättar med dip

Mungo gott och lätt som en plätt. 2 dl mungbönor (torra)1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar1 dl hackad purjo1/2 dl sesamfrö1/2 dl sojasås ljus 1 klyfta finhackad vitlök1 tsk sesamolja1/2 hackad röd chilli1 msk socker eller flytande honung1 tsk fisksåsnågra kvistar färsk koriander, finhackadLåt mungbönorna ligga i vatten i 24 timmar
Bibimbap - koreansk pyttipanna

Bibimbap - koreansk pyttipanna

första gången jag åt bibimbap beställde jag en jättegod förätt, nämligen mungbönsplättar. Det här smakade jag för första gången för några år sedan på den koreanska restaurangen Ari Rang på Luntmakargatan i Stockholm

Mungbönsplättar

Blötlägg bönorna över natten. De sväller till ungefär tre gånger sin volym så att det blir 6 dl blötlagda bönor att göra plättar av