Koreanska mungbönsplättar med dip Mungo gott och lätt som en plätt. 2 dl mungbönor (torra)1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar1 dl hackad purjo1/2 dl sesamfrö1/2 dl sojasås ljus 1 klyfta finhackad vitlök1 tsk sesamolja1/2 hackad röd chilli1 msk socker eller flytande honung1 tsk fisksåsnågra kvistar färsk koriander, finhackadLåt mungbönorna ligga i vatten i 24 timmar Provköket
Mungbönsplättar med kapris och en härmis-karljohan-sås. Ikväll sopade jag fullkomligt banan av mina medspelare i alfapet. Seger. Som grädde på moset åt vi denna delikata middag Provköket
Mungbönsplättar med syrade morötter Kvällsvard. Jag var precis sugen på en plain macka men hade inget bröd hemma. Däremot hade jag lite blötlagda mungbönor i frysen Provköket
Mungbönsbiffar med räkor (favorit i repris) I provkökets begynnelse – vilket var några månader sen nu – så lade jag ut ett recept på mungbönsplättarProvköket
Bibimbap - koreansk pyttipanna första gången jag åt bibimbap beställde jag en jättegod förätt, nämligen mungbönsplättar. Det här smakade jag för första gången för några år sedan på den koreanska restaurangen Ari Rang på Luntmakargatan i Stockholm Provköket
Mungbönsplättar Blötlägg bönorna över natten. De sväller till ungefär tre gånger sin volym så att det blir 6 dl blötlagda bönor att göra plättar av Ica kuriren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.