Mozzarellagratäng recept

Mozzarellagratäng

Mozzarellagratäng

I tidningen Hungrig läste jag en artikel om matprofilen Anna Bergenström och blev sugen på att prova hennes mozzarella-auberginegratäng
Aubergine- och mozzarellagratäng

Aubergine- och mozzarellagratäng

Nu är vi tillbaka på hotellrummet för lite vila innan vi ska ut och äta. Så skönt och välbehövligt att ta det lite lugnt efter en dag i solen
Annas auberginegratäng med pesto och mozzarella

Annas auberginegratäng med pesto och mozzarella

I boken kallas gratängen för Pillans mozzarellagratäng. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
Aubergine- och zucchinigratäng

Aubergine- och zucchinigratäng

Mozzarellagratäng med aubergine, zucchini och tomat. 6 port mozzarellagratäng med aubergine, zucchini och tomat. Grädda mozzarellagratängen i ca 20 minuter i mitten av ugnen tills den fått fin färg och är genomvarm

Italiensk mozzarellagratäng

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchini, tomater och mozzarella tunt. Smörj en form med olivolja. Varva zucchini, tomater och mozzarella
Potatis- och mozzarellagratäng.

Potatis- och mozzarellagratäng.

4 portioner. 500 g potatis, riv fint 1 dl mjölk 3 dl crème fraîche 1 gul lök 2 pressade vitlöksklyftor 250 g mozzarella salt & peppar Ugn 200 ° Blanda potatis, mjölk och crème fraîche och tillsätt vitlök, salt och peppar
Zucchini- och mozzarellagratäng

Zucchini- och mozzarellagratäng

3 dl grötris. 5 dl vatten. 1 buljongtärning, kyckling/grönsak. ½ tsk salt. 2 stycken medelstora Zucchinis (ca 450 gram)
Mumsigt...

Mumsigt...

Det blev aubergine och mozzarellagratäng, till det en sallad och vitlöksbröd. Igår kväll testade jag på en ny maträtt som jag såg på tvprogrammet Klockan åtta hos stjärnorna här om veckan

Grekisk Mozzarellagratäng !

Lägg aubergineskivorna på ett skärbräde. Strö på salt. Låt aubergineskivorna ligga så en stund. Torka dem med hushållspapper, vänd och gör likadant på andra sidan

Kalkon- och mozzarellagratäng

Skär ett 3 cm djupt snitt längs varje kalkonfilé. Lägg filéerna på ett fat. Pressa citronen och häll saften i och över filéerna