Tårtans innanmäte består av två vanliga ljusa bottnar, en krispig botten med smak av mandel, ett tunt lager aprikoskräm/sylt, en bärmousse av blåbär och rabarber, samt en mörk chokladmousse
Då gjorde vi även en med silkestofu som nästan fick ännu bättre konsistens, så det ska vi testa nästa gång det blir tårtbak, då provar vi nog också med några andra bär
En moussetårtamed smakerna svartavinbär och citron på en chokladbotten. Koka svartvinbärmed vattnet och sockret så bären blir mjuka i en kastrull på spisen
Dagens bakning är avklarad, söta lilla Hjalmar ska fira sin första födelsedag med tårtor. När jag gjorde bröllopstårtorna förra helgen gjorde jag förutom de fem likadana moussetårtorna en bärtårta som var till förmiddagens firande
Okej, jag håller på med en moussetårta just nu - men det är inte en layer cake. Nu ska jag ta tag i att slutföra den där moussetårtan och planera färdigt nästa layer cake
Eller varför inte göra en enkel mandelbotten och bre moussen över den som en enkel moussetårta. Knyt ett band runt och dekorera med de färska bären, tänk på att skära med kniv genom chokladkanten vid servering annars förstörs den lätt, men sen är det bara att njuta
En väldigt god tårta som passar perfekt att servera med färska bär och/eller frukter. Jag skulle även dekorera med lite chokladkrisp, men glömde totalt bort det i kalasstressen
Den är jättefin som den är och lika fin överöst medbär och godis som på min. Jag satsade i år på en fräsch moussetårtamed smak av hallon och dekorerad med diverse gottigheter