Moussaka med broccoli recept

Moussaka i Fria Tidningen

Moussaka i Fria Tidningen

Vegansk moussakamedbroccoli. Moussaka är en god och lyxig rätt från medelhavsområdet. I fredags var jag med i Fria Tidningen med detta recept som fyller en stor ugnsform
Det blev en moussaka!

Det blev en moussaka!

Jag åt den tillsammans medbroccoli och créme fraiche. Jag kryddade med svart- och vitpeppar, salt och oregano och lät det puttra en god stund i stekpannan
Klassisk köttfärssås för bebisar och vuxna

Klassisk köttfärssås för bebisar och vuxna

Dock tycker jag det är skönt att ha en bra bas att utgå ifrån, som man sedan kan krydda upp på olika sätt, använda som bas till lasagne eller moussaka eller till en chili con carne

veckomatsedel #12.

Hoppas ni inte tröttnat på konceptet och tycker att det blir för rutinmässigt med likadant upplägg här på bloggiz varje söndag

Moussaka med broccoli

Skär broccolin i bitar. Varva tomatsås och broccoli i en smord ugnssäker form. 500 g färsk broccoli. Sätt ugnen på 250°
Broccolimoussaka

Broccolimoussaka

Servera med en sallad. Skär broccolin i bitar. Varva tomatsås och broccoli i en smord ugnssäker form. 500 g färsk broccoli
Fläskfilé sweet & sour

Fläskfilé sweet & sour

)I går gjorde jag moussaka som i och för sig var ganska populär men inte hos mig, borde lärt mig att det skall vara potatis (hälften aubergin) och inte kanel

Vegetarisk moussaka

Medbroccoligratängen följde även bacon som skulle stekas och strös över den färdiga gratängen för de som inte vill äta helt vegetariskt