Morotssoppa med kokosgrädde
Therese Carlsson
Therese Carlsson

Morotssoppa med kokosgrädde

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g morötter
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaks- och 1 st umamibuljong
  • 1 förp kokosgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 1 ⁄2 msk färsk riven ingefära
  • saft av 1 lime
  • 1 dl creme fraiche
  • strimlad röd chili
  • frusen eller färsk koriander

Beskrivning

    Skala och skär morot och potatis i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

    Fräs morötter, potatis och lök i olja. Häll på vatten, buljongtärningar och hälften av kokosgrädden. Koka grönsakerna mjuka under lock i cirka 20 minuter.

    Tillsätt andra hälften av kokosgrädden, sambal oelek, ingefära, lime och chili.
    Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.

    Servera med créme fraiche och koriander.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.