Medans muffinsarna svalnar så kan du göra glasyren. rivet skal av en citron. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp (skär smöret i små tärningar för att göra det så enkelt som möjligt)
Så i lördags så kom ungefär 25 av mina vänner till mig och vid hade en riktigt mysig dag uppe på logen där jag hade dukat upp långbord och en brunchbuffé med efterföljande dessertbord
Låt svalna på galler, och rör under tiden ihop glasyren genom att blanda citronsaftmed florsocker till lagom konsistens - jag gjorde glasyren ganska tjock, men ändock tillräckligt lös för att den skulle kunna rinna lite av sig själv över kakorna efter det att jag garnerat dem med glasyren
Glutenfritt och bara sötat med honung. Mixa haregrynen till mjöl i blender eller med handmixer. Till 8 st morotsmuffins 2. 5 dl havregryn1 dl pofiber2 tsk kanel1 tsk malen kardemumma1 tsk malen ingefära½ tsk salt½ tsk bakpulver2 msk honung2 ägg1 dl rismjölk (går bra med vanlig mjölk, havremjölk eller mandelmjölk)1 liten finriven morot Frosting 125 g cream cheese 1 msk flytande honung (eller 1 msk sukrin melis som är som florsocker)½ tsk vaniljpulvernågra droppar citron Gör såhär. 1 dl rismjölk (går bra med vanlig mjölk, havremjölk eller mandelmjölk)
Morotsmuffins. Hade med mig dessa till en kräftskiva för ett tag sedan. Kommentar Morotsmuffins. Min frosting består av ca 75 g smör, 200 g philadelphiaost, ca 0,75 dl florsocker samt skal ifrån en citron
Man kan också säga att om du gillar morotsmuffins kommer du antagligen att gilla rödbetsmuffins. Toppa med glasyr gjord på lite citron och florsocker, samt pistagenötter eller dylikt
Dessa supergoda muffins (cupcakes) gjorde jag häromdagen, antar att bilderna talar för sig själv och att ni redan förstått att de är morotsmuffins jag gjort med en fluffig phiadelphiafrosting
Fram med äggkartongen för att upptäcka att där fanns en enda ynka ägg. Vill du istället göra en morotskaka dubblar du receptet ovan, häller smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten
½ tsk äppelcidervinäger eller citron/lime-saft. ½ tsk äppelcidervinäger eller citron/lime-saft. Fyll muffinsformar i muffinsplåt med 1 cm till överkant