Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Mormors recept på pepparkakor står så långt över alla andra recept jag testat så det är värt mödan, gör du degen idag blir det perfekt att baka till helgen med barnen
Min mjukapepparkaka är glutenfri samt lite nyttigare, då den är bakad med stevia. Jag är nästan mer förtjust i mjuk pepparkaka, nåt som min mormor Daisy var helt klart världsbäst på att baka när vi växte upp
Den mjukapepparkakan fanns ofta i hennes skafferi och jag kan fortfarande se mig och min syster fikandes vid hennes köksbord med ett glas mjölk eller saft i handen
Mjuk pepparkaka har så länge jag kan minnas varit en av mina mjuka favoritkakor. Nu har jag experimenterat lite med recept på glutenfri mjuk pepparkaka och den här blev riktigt bra
Det vi alla kallar ”Mormors pepparkakor” – utan dem är det inte jul. De kommer att vara mjuka när de kommer ut ur ugnen men blir sådär perfekt krispiga när de fått svalna av – vänta helt med att äta till dagen efter
Tillsätt , mjölk, saffran, kesella och det mjuka smöret och blanda allt med jästen. Saftiga lussebullar med kesella 1 pkt jäst, för söta degar (50 g) 150 g rumsvarmt smör5 dl mjölk, gärna röd (3%) 1 burk kesella naturell, (250 g, 10%) eller Kesella vanilj för en sötare smak0,5 tsk salt2 dl socker3 pkt saffran, (1-1,5g) 1 st ägg17 dl vetemjöl special1 st ägg1 dl russin, låt ligga i vatten en stund så förblir det mjuka i ugnen
Pepparkakorna, mormors kringlor, lussebullarna och klenäterna- du har väl satt igång. Så han får stå därutanför ett tag till medan jag återvänder till mina mjuka degar
Jag har provat åtskilliga recept på mjuk pepparkaka och tycker faktiskt att gammelmormors är en gudomlig variant – kryddstark och mycket saftig, nästan lite kladdig, i konsistensen