Pressa citronen överlaxen. Mormors kokta lax600 gr skinn och benfri laxfilé1 citron1 knippa dill3 dl gräddesalt och vitpepparLägg laxfilé i en smord ugnsform. 600 gr skinn och benfri laxfilé
Skär laxen i mindre bitar. 450 - 500 g färsk laxfilé - fryst och tinad går också bra. Tillsätt paprika och zucchini och låt koka ytterligare knappt 5 minuter, innan det är dags att lägga ned ärtor och laxbitar att sjuda ungefär 4 - 5 minuter till, tills fisken är genomkokt. 450 - 500 g färsk laxfilé - fryst och tinad går också bra
Grillen åkte givetvis fram och jag grillade kycklinglårfiléer, gjorde en stor härlig sallad, kokte färskpotatis, gjorde en tzatziki och en basilikamajonäs och så rökte jag lax på grillen
Detta är min mormors recept på stekt inlagd strömming, och den är förförande god verkligen. Äggen är ju påskens huvudperson liksom, men det får oftast sällskap av bland annat Janssons Frestelse, köttbullar, prinskorv, lammstek och lax i olika former
Inte dumt det heller, men laxsnittarna fick flest "mmm. Testade att sporra ut bitar av smördeg och toppa med cream cheese, grädda dem i ugnen (200° i ca 15 minuter) och sedan toppa dem med kallrökt lax samt lite citron
I veckan testade jag att laga en ny maträtt här hemma och det var laxbiffar med lite asiatiska smaker som vi åt med klyftpotatis och en matyoghurt med limesaft i
hovmästarsås, gurka, lax och vindruva,. Den sistnämnda är lite mer barnvänlig eller helt enkelt en mer neutral en om man föredrar det framför räkor, lax och mozarella
Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
200 gram rökt lax, finhackad. 200 gram rökt lax, finhackad. I vår familj har vi, som jag tidigare nämnt, som tradition att mormor bjuder på middag på annandagen