Monas Fläskfilé & Potatistoppar
malinmorin
malinmorin

Monas Fläskfilé & Potatistoppar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 port
  • 700 g Fläskfilé
  • Salt
  • Peppar.
  • Såsen.
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 2 msk Smör
  • 1 msk Mjöl
  • 2 dl Köttbuljong (en tärning)
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Hackad persilja.
  • Potatistopparna
  • 1 kg Potatis
  • 2 st Äggulor
  • 2 msk smör
  • 2 msk Grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk riven parmesan (ost)

Beskrivning

    Gnid in köttet i salt & peppar och bryn sedan köttet.
    Sätt sen in köttet i ugnen i ca 10 minuter på 225°
    Finhacka löken (vitlöken) och låt den puttra i smör i ca 1 minut utan att ta färg.
    Pudra över mjölet och späd med buljongen & grädden.
    Låt koka i ca 5 minuter och tillsätt persiljan och mixa såsen slät och smaka av med salt & peppar.
    Pressa den kokta potatisen och rör i äggulorna smöret & grädden och smaka av med salt och peppar.
    Spritsa till toppar och strö över parmesanosten .
    In i ugnen på 225° tills topparna har fått en fin färg.
    Häll sedan såsen över kött.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.