7 dl av den mjölkersättning du tål, t ex rismjölk, ren havredryck osv. Smält matfettet och tillsätt mjölken, värm till knappa 37 grader. 7 dl av den mjölkersättning du tål, t ex rismjölk, ren havredryck osv
havremjölk eller rismjölk. I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukttunnbröd som möjligt
5 dl kall mjölk. 5 dl kall mjölk. Så var det måndag och sista arbetsveckan innan jul inleds härmed. Ska strax åka iväg för att hjälpa till med förberedelser i personalrummet
Smält smöret, häll i mjölken, fänkål, anis, kummin och vattnet och värm fingervarmt. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan. 2 dl mjölk
Tunnbröd150 g smör 4 dl mjölk 50 g jäst 4 dl vatten 2 tsk hjorthornssalt 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 150 g ljus sirap 950 g vetemjöl generöst med vetemjöl till utbakning
Brödet är mjukt och luftigt. Häll över ljummet mjölk och smält smör. Orientaliska tunnbröd att fylla med kebab eller som tillbehör till t ex indisk mat
Till julafton bakade jag dock även mjukttunnbröd i år. När jag var barn hade farmor en vedeldad bakstuga på gården där det bakades underbart doftande o välsmakande tunnbröd till alla årets alla högtider
Det är ganska svårt att hitta bra glutenfritt mjukttunnbröd. Om du inte har några allergiproblem kan du byta rismjölken mot vanlig mjölk, och använda dinkelsikt eller rågsikt i stället för rismjöl och Jyttemjöl