Rör ner grädde, messmör och timjan och låt koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Fördela potatisstomp och renskav i tunnbröden och strö över persilja
Tillsätt grädde, messmör och soja. Lägg ut tunnbröden. 44 g 2 msk messmör. 1 förpackning mjukttunnbröd. 1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten
Muurikka – maten & kärleken… Norrlandskebab med nybakat, mjukttunnbröd och renskav. Ställ åt sidan sålänge och tillsätt senare i grytan tillsammans med grädde, messmör och lingonsylt
Ät och njut med smör eller messmör. Blanda mjölkpulver, salt och rågsikt i en balja. Koka upp vattnet och häll det över mjöl/mjölk blandningen och rör om
På en traditionell skiva i Mattias familj är det nubbe, öl, mjukt och hårt tunnbröd, surströmming, kokt potatis, gul lök, röd lök, tomat, messmör och ost som gäller
1. Smula ner jästen i mjölken. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta till en deg. Den ska arbetas så lite som möjligt för annars blirDegens konsistens ska vara som en lös vetedeg
Renskav och röstikaka, tunnbröd och lingonsmör. Rör ner messmöret och champinjoner på slutet. Lingonsmör är speciellt gott till hårt tunnbröd och passar extra bra till vilträtter som tillbehör
Rör ner grädde, messmör och timjan och låt koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Fördela potatisstomp och renskav i tunnbröden och strö över persilja
Servera med tunnbröd och messmör. Skala potatisarna och skiva dem. Skala lökarna och skiva dem fint. Man kan fräsa på löken lite i smör för mildare smak
När tunnbrödet var färskt åts det mjukt, en riktig delikatess, men den övervägande delen av baket torkades och då blev de papperstunna brödskivorna enastående hållbara