Mät upp mjukglassen, bären och mixa ihop tills du har en slät smoothie. Smaka av med florsocker, använder du färska bär addera några isbitar för att bli riktigt kallt
Förra veckan blev det ugnsbakad gröt med banan & kesella mjukglass, idag blev det hallon & blåbärspaj med havre & valnötssmuldeg samt kesella med smak av äkta vanilj
En blandning av mjukglass och smoothie kanske man kan kalla frusen yoghurt. Väldigt fräscht och lättätet, kan varieras i det oändliga med smaker och toppingar, och kan göras hemma både med eller utan glassmaskin har jag förstått när jag googlat recept
Tillsätt vattnet och mixa en stund till tills det hela får en smörig mjukglasskonsistens. Frukter och bär kan givetvis bytas ut mot andra sorter om man vill, men tänk på att både banan och mango är ganska krämiga frukter, medan bär som jordgubbar, hallon, blåbär och lingon är mer isiga, vilket påverkar glassens konsistens
Visst, glassen var lite mellan mjukglass och "vanlig" lite smält glass i konsistensen när den var färdig, men hade man velat ha den mer frusen som vanlig köpeglass hade det räckt med en extra kvart i frysen - det var dock inget vi orkade vänta på, och dessutom älskar jag när glassen är lite mjuk (när jag var liten körde jag alltid glassen i micron)
Jag gjorde mjukglassmedhallon som är klar på mindre än 5 minuter. 2 dl creme fraiche 3/4 dl vispgrädde 1 msk florsocker 1 tsk vaniljsocker 250 gram frysta hallon Gör så här. Blanda alla ingredienser i en mixer och kör den på full effekt i nån minut tills allt blandats ihop och blivit mjukglass Servera genast 4-6 portioner. 250 gram frysta hallon
Lät min burk med glass stå framme ett tag innan, jag gillar när konsistensen liknar mjukglass. Jag valde att stanna min glassmaskin när konsistensen hade fått känslan av mjukglass
Mjukglass är den mest populära glassen, sen kommer kulglassen. Gärna toppad med någon god sås, varför inte Calle och saltlakritssåsen och/eller annan spännande topping som strössel, nötter, kakor, godis, färsk frukt eller annat gott