Arbeta samman mjöl, marsipan, smör, socker och salt till en smulig massa. 125 g vetemjöl. 1 frp sorbet blodapelsinsorbet med ingefära eller någon annan syrlig och fräsch sorbet
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och häll blandningen i matberedaren. Riv ner den färska ingefäran och blanda alltsammans till en smidig smet, som ska bli ganska fast
Blanda ner mjöl, mandelmjöl och bakpulver i smöret och tillsätt slutligen ingefära och päron. De bästa grejerna brukar ju komma till av misstag och samma sak med den här kakan, istället för att strö formen med ströbröd tog jag mandelmjöl eftersom ströbrödet var slut, det visade sig vara ett riktigt bra drag
Kör i matberedaren eller hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Jag smaksatte den med malen ingefära och kanel för att hotta upp den något
Rör ner mjölet i pannan och se till att allt blandas väl. Ingefära luktar och smakar så gott så varje gång jag använder det förvånas jag över att jag inte har det i maten oftare
Blanda jäst och honung i vattnet och tillsätt mjölet. Dela degen i 4 jämna delar och vrid degen till fina baguetter och pudra rikligt med mjöl över dem. 11 dl vetemjöl. 0,5 dl riven ingefära
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, ingefära och salt och rör ned det i degen. Häll den sedan i en smörad och mjölad springform med en diameter på 20-22 cm. 300 g mjöl