Jag fick skynda mig att fota dessa kolor innan maken åt upp alla, för han älskar verkligen kola. Men tänk på att kolasmeten blir riktigt varmt, så på med grytvantar och akta barnen
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Till kolan. Gör kolafyllningen. Låt kolan stå och bli ljummen, men den ska fortfarande kunna formas. Fyll formarna med med kolafyllningen och dekorera med resten av de rostade mandlarna
Koka på svag värme tills kolan är som sirap i konsistensen. Mandelmassebotten. Sätt ugnen på 180°. Vispa samman ägg och socker tills det är vitt och pösigt