Miniomeletter är goda och smarta att äta till frukost om man förbereder dem dagen innan. Miniomeletter, ca 6 st. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills miniomeletterna stelnat
Hur som helst – det är ett fenomenalt bra sätt att använda rester, att göra omelett eller frittata eller som här små miniomeletter som blir nästan som pastejer
Vispa snabbt samman äggen med Milda Mat 15 %, salt och peppar. Häll i äggstanningen i en smord ugnsfast form och baka i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (tills den har stelnat)
Perfekt som frukost eller mellanmål till din ögonsten. Om man vill servera denna omlett till lunch går även det bra, servera då med potatis och grönsakspuré
Här kommer dagens snabba middagstips, Röd linssoppa. Och tycker ni att det blir att barnen (eller ni) mest äter massa bröd eftersom man inte riktigt blev mätt på soppa så kompensera med lite Miniomelett
Miniomeletter med vegetarisk skagenröra. Även om man gillar att laga mat tror jag att många kan känna igen sig i att matlagning många gånger kan kännas som ett trist och jobbigt måste
Och man kan ju (lätt) äta flera av dessa miniomeletter. Kände direkt att knaperstekt bacon till dessa miniomeletter skulle passa perfekt och den känslan bekräftades
ramslöksrisotto, soppor smaksatta med ramslök (såsom potatis- och purjolökssoppa till exempel), sparris med ramslökspesto eller ramslökssmör, omelett eller miniomeletter likt små pastejer i vackert vårgrönt med ramslök eller som här en god fisk med ett brynt smör smaksatt med ramslökspeston
De här miniomeletterna kom verkligen till av ett misstag. Den drygades ut med mer vispat ägg och fick bli små delikata miniomeletter som får fin påskgul färg av den nyttiga gurkmejan