Minimunkar recept

Minimunkar i munkjärn

Minimunkar i munkjärn

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål. Värm munkjärnet. Blanda ner mjölk, ägg, vaniljsocker och smör
Baka minimunkar

Baka minimunkar

Ni har väl inte missat mina små söta bananminimunkar. Ett hett tips är att toppa minimunkarna med smält choklad
Minimunkar

Minimunkar

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken låt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk/fettblandningen
Minimunkar på fyra ingredienser

Minimunkar på fyra ingredienser

2,25 dl vetemjöl 0,5 tsk bikarbonat 1,5 dl yoghurt, t ex med vaniljsmak (eller filmjölk) ca 0,5 l neutral olja, till fritering strösocker, att rulla i
Minimunkar

Minimunkar

Börja med vaniljkrämen. Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång. Vispa äggulor, socker och maizenamjöl vitt och fluffigt
Vaniljmunkar, dessert to die for!

Vaniljmunkar, dessert to die for!

Munkar (15 minimunkar). Jag har länge velat testa att baka vaniljmunkar eller donuts och igår blev munkar äntligen av
LAXRULLAR MED WASABIKRÄM

LAXRULLAR MED WASABIKRÄM

Munkjärnet var vi tvungna att testa så här ser det ut när han glaserar sina minimunkar. Dom här goda laxrullarna hade vi på påsk, wasabi ger en härlig sting och mixat med ruccula ger det en härlig färg
Brunchen

Brunchen

Brunchen bestod av croasianter, frallor, nutellarullar med jordgubbar, äggröra, bacon, krovar, pizzaslisar, yougurt med blåbär och granola, äppelpaj med vaniljsås, minimunkar, massor av olika frukter, kaffe, islatte, jordgubbs och hallonsmoothie och juice
Bananminimunkar

Bananminimunkar

Har ni testat mina smarriga minimunkar med banan. Bananminimunkar - ca 12 stycken. Bananminimunkar - ca 12 stycken

Rosenmunkar

När jag väl provade för några år sedan visade sig bakverket vara närmast löjligt enkelt att lyckas med och sedan dess är nygräddade minimunkar en av mina go-to-grejer när jag inte riktigt vet vad jag ska bjuda på
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Dillpesto30 g solroskärnor, skalade och rostade 3 dl dill, lätt packad, grovskuren 2 klyftor vitlök 1 dl olivolja 1 dl rapsolja 2 dl lagrad Minimunk (eller annan vällagrad hårdost) 2 msk vit balsamvinäger 2 msk honung
Banandonuts

Banandonuts

Mitt tips är att toppa dessa minimunkar med smält choklad (gärna sötad med stevia). Bananminimunkar. Åh, vad jag älskar dessa söta små donuts/munkar
Tre sötisar inför valborg

Tre sötisar inför valborg

Munkar fyllda med rabarber-och vaniljkräm (ca 25 minimunkar)100 g smält, brynt smör2,5 dl mjölk25 g färskjäst eller 1 påse torrjäst1 dl socker0,5 tsk kardemumma1 tsk salt1 äggca 8 dl mjölVärm mjölken och blanda i jästenBlanda i socker, salt, kardemumma och äggRör i ca 3/4 av mjölet, blanda sedan i det smälta smöretKnåda i resten av mjölet, fortsätt knåda tills degen har en bra elastisk konsistensLåt jäsa i ca 1 hBaka ut små runda munkar, jäs ytterligare i ca 30 minFritera munkarna i 180 graders rapsolja/kokosfett, rulla sedan i rostade kokosflingor (om du lyckas) eller/och sockerFyll munkarna med både rabarber-och vaniljkrämen med en spritspåse och en rund liten tyllaRabarberkräm200 g rabarberca 2 msk socker1 dl Brachetto d'Acqui (eller 1 dl utspädd jordgubbssaft)2 msk majsstärkelse blandat med 2 msk kallt vattenTvätta och skär rabarbern i bitarTa fram en kastrull och lägg i rabarber, socker och skumvin (eller saft)Låt småkoka i ca 10 min tills rabarbern har mjuknat och gått sönder (smaka av om sockermängden är passlig)Blanda i majsstärkelsen under kraftig omrörning och låt småkoka ytterligare i ca 2 min Kyl ner krämen och lägg i en spritspåse med en rund liten tyllaVaniljkräm (crème pâtissière)2,5 helmjölk 1 vaniljstång, använd endast fröna (spara stången)50 g äggula (ca 3 stora)50 g socker20 g vetemjöl10 g smörHäll mjölken i en kastrull och lägg i vaniljfröna, koka upp och lägg åt sidanVispa äggulorna och sockret till en vit och porös smetTillsätt vetemjölet i smeten och vispa kraftigt så det blandas välHäll den varma mjölken i smeten, blanda välHäll allting tillbaka i kastrullen och värm smeten på låg värme under omrörning tills krämen tjocknat Kyl ner krämen och lägg i en spritspåse med en rund liten tyllaLakritspavlova (eller maränger)Följ detta recept men tillsätt i den färdiga smeten ca 1 msk rålakritspulver (använde märket Lakrids) och grädda minipavlovorna endast i ca 30 min (så att de har ett krispigt skal och fluffig insida)

Passion för mat 2015

Passion för mat 2015. 10 april, 2015 by Matmamman Lämna en kommentar. I slutet av februari var det dags för den stora matmässan “Passion för Mat” på Eriksbergshallen i Göteborg