Skiva laxen i kuber och stek lax, champinjoner och basilika i en klick smör. smör, att steka i. 2 Abba Middagsklart mild tomat & örtsås 600 g laxfiléer, tinade 5-6 champinjon, skivade 1 dl soltorkade tomater, strimlade 10 cocktailtomater 5-6 basilikablad, grovt hackade smör, att steka i
75 g (1 liten) morot150 g (2 stjälkar) selleri125 g (1 stor) gul lök2 + 2 msk smör1 tsk salt500 g nöt- eller blandfärs2 ½ dl mjölk (3 %)(1 liten vitlöksklyfta)2 dl vitt oekat vin, gärna chardonnay4 dl passerad tomat2 tsk lantbuljongpulver eller miso1 kvist (8 cm) färsk rosmarin(2 msk finosherry)nymalen svartpeppar. Lägg allt i en stor tjockbottnad kastrull med 2 msk smör. Hetta upp 2 msk smör i en stor tjockbottnad stekpanna tills det tystnat och skiftat i färg. 2 msk smör
Bryn dem lätt i smör och krydda med salt och peppar. Jag har inte varit någon bra matlagerska senaste tiden, men idag gjorde jag någonting gott som gästerna ville ha receptet på
Rör sist i milda mat extra och servera med pasta. 8 port3 gula lökar2 vitlök solo800 g köttfärs1 stor röd paprika½ dl vetemjöl½ dl tomatpuré1 dl ketchup1 dl chilisås500 g krossade tomater1 torkad chili2 köttbuljongtärningar3 dl mjölsalt, peppar, grillkrydda3 lagerblad2 ½ dl milda mat extraHacka lök och vitlök och bryn i smör, tillsätt sedan köttfärsen. Tillsätt så alla övriga ingredienser utom milda mat extra och låt puttra i 30-40 min. 2 ½ dl milda mat extra