12 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1-2). 1Toum2 äggvitor 2 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1-2) 2-3 dl rapsolja 0,5 tsk salt 1-2 tsk citronsaft (eller 1 krm citronsyra)
Mat från Mellanöstern är både gott och roligt att göra emellanåt, Falafel kan man äta i ett pitabröd med sallad och någon god sås som man gillar, typ vitlökssås eller någon starkare röd sås eller som här med tzatztiki
Det blev en mild mjuk söt vitlöks smak på såsen, att man steker den förändrar smaken helt. Gjorde egen marinad till kycklingfiléerna och vitlökssås, kryddade potatisen med ny krydda också
Efter att purjolöken börjat mjukna, hälls Milda mat i. 3 dl Milda mat extra alt. Blanda ihop olja, sambal oelek, ingefära, ketchup, salt, peppar och pressa i vitlöksklyftorna
Jag serverade potatisrosor gjorda på amandinepotatis och en mildvitlökssås. Låt lammentrecoten vila några minuter innan den skärs upp, serveras på varma tallrikar tillsammans med vitlökssåsen och 1-2 potatisrosor
Fyll med någon mild hårdost. En sås som vi gör väldigt ofta när det ska grillas är en barnförbjuden vitlökssås, barnförbjuden eftersom det är vitt vin i den
(mild eller stark ost efter tycke). med sallad, vitlökssås >> och tex. Ett enkelt recept på en matpaj med kassler och ost - Passar både till vardag och fest
1 påse Kronfågel Kycklingkebab, isbergssallad, mix sallad , röd lök, majs, röd paprika, körsbärstomater, gurka, ev Felix Grill- och Kebabsås, vitlökssås (gjord på yoghurt). 1 påse (600gram) Kronfågel kycklingkebab är 19 smartpoints, 1 msk Felix Grill- och Kebabsås är 1 smartpoints, 1 msk turkisk yoghurt 3,5% är 0 smartpoints och vill man ha 2 msk blir det 1 smartpoints (eller så väljer man mild naturell lättyoghurt som har nollpointsvärde). 1 msk turkisk yoghurt 3,5% är 0 smartpoints och vill man ha 2 msk blir det 1 smartpoints (eller så väljer man mild naturell lättyoghurt som har nollpointsvärde)
Forma biffar (blöt händerna mellan varje biff så fastnar det ej på händerna) å stek i medelvarm pannaStek i det som känns bäst (vi använde milda culiness, men det funkar med vilket fett som helst)
I vår, som alltså blev i bästa Cajsa Warg-stil, hamnade bland annat bacon, svarta bönor och krossade tomater och just bacon och tomater visade sej passa så otroligt bra till den milda zucchinismaken