På libanesiska restauranger brukar det ofta finnas en vegetarisk avsmakningsmeny, som med några få justeringar vanligtvis går att få i vegansk version, och för den som vill prova många rätter är den ett klokt val
Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. ) Det verkar som att det är vanligast att dolmarna är vegetariska och med ris, vi hade fläskfärs och blomkålsris
som en meze (en smårätt) tillsammans med en god sallad, yoghurtsås och nybakat bröd. Kubba är gjort på en deg utav ris och potatis som man fyller med köttfärs,
Till det serverade vi ris kryddat med nejlikor och kardemummakapslar. Det är lätt att smaksätta ris, man kan bara lägga ner lite kryddor tillsammans med riset i oljan och låt fräsa runt lite och sedan låta dem koka med till riset är klart
Dim sum är den kinesiska motsvarigheten till smörgåsbord, meze eller tapas. Det här fungerar även lika bra som ensam förrätt eller huvudrätt (med ris eller glasnudlar till)
Rätten består av kokt lammkött som läggs över en bädd av bröd (khubz) och ris toppad med rostade pinjenötter och mandlar samt lök och persilja med en yoghurtsås
Det vill säga inte enbart thai, meze eller olika asiatiska grytor och tofurätter. Det enda jag skulle kunna klaga på var just att det är en svampburgare, vilket jag personligen tycker är lite trist och tråkigt i jämförelse med en mer klassisk burgare med en biff gjord på soja
Dolma, den turkiska versionen, kan ätas både som huvudrätt och tillbehör, eller meze som det kallas. Surkål- och vinblad är de vanligaste omslagen och fyllningen består vanligtvis av färs, ris och olika kryddor