Suveräna smaker med mexikansk touch. kallrökt lax med nässelcrème, nässelomelett med apelsinsmör och rostade hasselnötter och så den goda soppan förstås som värmde gott i den lite kyliga kvällen
Det fanns restauranger med olika teman, italienskt, mexikanskt, barbeque, schweiziskt. På frukostarna fanns äggstation där man på beställning fick omelett, stekt ägg eller liknande, och bröd, croissanter, yoghurtar, sylt, flingor, pålägg (som inte alls liknade de svenska om man är ute efter det), små pannkakor och en del efterrättsbröd (som var rätt smaklösa de få gånger vi provade), och lite frukt
(Som inte ska förväxlas med tortilla expañola – spansk potatisomelett, som också är mycket gott vid många tillfällen, men det får jag skriva om vid ett annat tillfälle, liksom om andra goda mexikanska frukostrecept)
1 tsk örtkrydda eller någon kryddblandning, t ex mexikansk. Skär potatisen i tärningar eller skivor. Hetta upp lite fett i en stor stekpanna och stek potatisen lätt
Lägg grönsakerna över ägget och ät som en omelett. Mexikanska smaker är väldigt gott om man får tycka till lite och det får man ju eftersom det är en blogg
Sen finns ju allt sånt som brukar finnas i välsorterade kök, inlagda rödbetor och gurkor, senaper, olika paster, såser, sylter och geléer, torra kryddor, oljor, vinäger och sojor, nötter, torkade frukter och gryn, te, kaffe och mexikansk choklad