Chili verde är en riktigt poppis tortillafyllning i Mexico. Rosta grönsakerna eftersom, paprikorna och chilin ska få ordentlig svärta, löken behöver inte bli mjuk men ska börja dofta, akta så att du inte bränner vitlöken, den behöver bara få lite färg
Hacka lök och vitlök, ta ut kärnorna ifrån chilin och hacka även den, skär morötterna i bitar. Lägg lite olja i en gryta och stek lök, vitlök och chilin tills löken är mjuk, lägg då i morötterna som får steka med ett par minuter
Jag bjöd in mina vänner och vi festade loss på alla de möjliga godsaker, margueritas, gratinerade nachos med creme bonjour, crispy chicken bites, burritos, tacotopping ranch style, guacamole, grönsaker, cheddar dip, tacofärs mexican garden, chili con carne och till sist en cheesecake
400 g karbonadedeig2 ss rapsolje1 rad chili2 sjalottløk8 egg8 ss vann1 ts salt1 dl revet hvitost (kone nr. Finhakk chili, skjær løk i skiver, og brun det i oljepanna på 230 grader
När vi var i Mexico trodde jag att de skulle bjuda på outstanding guacemole men ack så fel jag hade. Ingen vitlök, ingen chili och på tok för mycket Koriander
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
En god och fräsch rätt, lite Mexico möter Medelhavet. Pico de Gallo är en tomatsalsa med chili och lime som passar väldigt bra till såväl fisk som grillat kött och grönsaker
Jag gjorde en vegetarisk böngryta med smaker från Mexico och serverade sedan grytan tillsammans med expressriset, en klick gräddfil, riven ost och en limeklyfta