Mexico chili recept

Via Mexico till finalen

Nästa gång kommer jag dessutom ha i lite färsk chili mot slutet då grytan kunde varit hetare, men då är jag chiliälskare
"Chili rojo y verde"-experiment

"Chili rojo y verde"-experiment

Chili verde är en riktigt poppis tortillafyllning i Mexico. Rosta grönsakerna eftersom, paprikorna och chilin ska få ordentlig svärta, löken behöver inte bli mjuk men ska börja dofta, akta så att du inte bränner vitlöken, den behöver bara få lite färg
Andre´s heta böngryta (Fuego de Mexico)

Andre´s heta böngryta (Fuego de Mexico)

Hacka lök och vitlök, ta ut kärnorna ifrån chilin och hacka även den, skär morötterna i bitar. Lägg lite olja i en gryta och stek lök, vitlök och chilin tills löken är mjuk, lägg då i morötterna som får steka med ett par minuter
Viva la Mexico!

Viva la Mexico!

Jag bjöd in mina vänner och vi festade loss på alla de möjliga godsaker, margueritas, gratinerade nachos med creme bonjour, crispy chicken bites, burritos, tacotopping ranch style, guacamole, grönsaker, cheddar dip, tacofärs mexican garden, chili con carne och till sist en cheesecake
Omelett á la Mexico

Omelett á la Mexico

400 g karbonadedeig2 ss rapsolje1 rad chili2 sjalottløk8 egg8 ss vann1 ts salt1 dl revet hvitost (kone nr. Finhakk chili, skjær løk i skiver, og brun det i oljepanna på 230 grader
Mexikansk soppa på svarta bönor

Mexikansk soppa på svarta bönor

1 färsk jalapeno eller 1 röd chili. Blötlägg bönorna i minst 12 timmar i kallt vatten (gör det kvällen innan)
Guacamole

Guacamole

mexico,. 5 st röd chili, finhackad1 knippe färsk koriander1 st lime, pressad0. En bra guacamole är A & O
Guacemole, min favorit!

Guacemole, min favorit!

När vi var i Mexico trodde jag att de skulle bjuda på outstanding guacemole men ack så fel jag hade. Ingen vitlök, ingen chili och på tok för mycket Koriander
Guacamole på mexikanska

Guacamole på mexikanska

Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Stekt ris med mexikansk smak

Stekt ris med mexikansk smak

Trots att det antagligen sällan är minusgrader i Mexico så tycker jag att deras smaker passar bra att värma upp en i vinterkylan
NACHOS! BEANS! CHEESE! SALSA!

NACHOS! BEANS! CHEESE! SALSA!

Det är nog ingen nyhet att jag gillar mexikansk mat, tex mex eller egentligen allt med smält ost och chili
Stekta mexikanska jätteräkor

Stekta mexikanska jätteräkor

Fullt ös som började med jobbparty på fredagen och oväntat besök från Mexico på lördag/söndag. Hacka vitlök och chili fint
Sotad lax med krämig polenta och Pico de Gallo

Sotad lax med krämig polenta och Pico de Gallo

En god och fräsch rätt, lite Mexico möter Medelhavet. Pico de Gallo är en tomatsalsa med chili och lime som passar väldigt bra till såväl fisk som grillat kött och grönsaker
Pulled Chicken

Pulled Chicken

Mexicos nationaldag. Finhacka 1/2-1 röd chili, 1/2-1 chipotlechili (jag tog kryddburk/pulver istället) och lite bladpersilja. 1/2-1 röd chili. 1/2-1 chipotlechili
Mexikansk rice bowl

Mexikansk rice bowl

Jag gjorde en vegetarisk böngryta med smaker från Mexico och serverade sedan grytan tillsammans med expressriset, en klick gräddfil, riven ost och en limeklyfta