Mellanmålsbullar recept

Smalbröd, mellanmålsbullar

Smalbröd, mellanmålsbullar

Smält margarin, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Blanda jästen med keso i en bunke. Rör ut med lite av degspadet
Mellanmålsbullar

Mellanmålsbullar

Blanda de torra ingredienserna i en bunke med linfröna. Blanda ägg, vatten, filmjölk, olja och honung. Vispa lätt
Mellanmålsbullar

Mellanmålsbullar

Värm degspadet till 37° och rör ut den smulade jästen. Tillsätt salt, lättströ, Kesella, vetekli och 7 dl av vetemjölet
Mellanmålsbullar med kanel

Mellanmålsbullar med kanel

Rör ut den smulade jästen i kall mjölk. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och lägg i margarinet (det mjuknar under jäsningen och blir då lätt att arbeta in)
Snabba mellanmåls- och frukostbullar utan jäst

Snabba mellanmåls- och frukostbullar utan jäst

Jag vet inte vad det var för skollunch på Norrstrandsskolan i måndags men W ringde mig två gånger under bussfärden hem för att påa att hon var jättehungrig så det kan inte ha varit något föll henne i smaken särskilt mycket så jag drog igång spontan snabbakning av mättande mellanmålsbullar
Äppelbullar med håll-igång

Äppelbullar med håll-igång

Dessa är  höstfriska mellanmålsbullar med mycket smak och energi. Åh, känner ni. Luften är alldeles klar och solen skiner högt på himlen, det luktar skolstart och jag skulle kunna vara ute hela dagen
Mellanmålsbullar

Mellanmålsbullar

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör först ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet
Mellanmålsbullar

Mellanmålsbullar

Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rörut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, havregryn,olja eller margarin, salt, honung och russin
High Protein mellanmålsbullar

High Protein mellanmålsbullar

Kvargbullar. Tipstack Roland Lycksell. Ett nyttigt mellanmål som passar lika bra i väskan efter träningen som till em-kaffet på jobbet
Baka med barn - Scones/muffins mellanmål

Baka med barn - Scones/muffins mellanmål

Sjukt goda glutenfria mellanmålsbullar. Nästan lika enkelt som chokladbullar och perfekt mellanmål. Går att avnjuta som dom är eller med lite smör på

Mellanmålsbullar med kanel

1.  Rör ut den smulade jästen i kall mjölk. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet. 2.  Arbeta degen väl och lägg i margarinet (det mjuknar under jäsningen och blir då lätt att arbeta in)

Mellanmålsbullar med keso

Smält matfettet, tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i degbunken

Mellanmålsbullar

Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i degbunken

Mellanmålsbullar

Smula ner jästen i en degskål. Häll över vattnet och klicka i matfettet tillsammans med salt och sirap