Rör först ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet. Rör ner salt, socker och margarin.
Häll i lite mjöl i taget. Degen ska vara ganska lös men ändå inte kladdig. Knåda degen minst 5 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.
Forma degen till en längd och dela den i 10 lika stora bitar. Forma bitarna till runda bullar. Lägg över bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°C.
Täck bullarna med bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter. Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Pensla bullarna med lite mjölk när de kommer ut från ugnen så blir de blanka och fina.
De här bullarna är en hemmagjord variant av butikernas bake-off bullar. Man tar fram ogräddade bullar ur frysen och kan på ett enkelt sätt servera nybakat till t ex frukost
Jag vet inte vad det var för skollunch på Norrstrandsskolan i måndags men W ringde mig två gånger under bussfärden hem för att påa att hon var jättehungrig så det kan inte ha varit något föll henne i smaken särskilt mycket så jag drog igång spontan snabbakning av mättande mellanmålsbullar
Dessa är höstfriska mellanmålsbullar med mycket smak och energi. Åh, känner ni. Luften är alldeles klar och solen skiner högt på himlen, det luktar skolstart och jag skulle kunna vara ute hela dagen
Rör ut den smulade jästen i kall mjölk. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och lägg i margarinet (det mjuknar under jäsningen och blir då lätt att arbeta in)
Värm mjölken till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rörut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, havregryn,olja eller margarin, salt, honung och russin
1. Rör ut den smulade jästen i kall mjölk. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet. 2. Arbeta degen väl och lägg i margarinet (det mjuknar under jäsningen och blir då lätt att arbeta in)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.