Medelhavssallad recept

Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

Ingredienser Portioner. 4 1 dl frysta granatäppelkärnor finrivet skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft) 1 kruka basilika 2 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 dl olivolja salt svartpeppar 4 port ris av kikärtor 150 g haricots verts 1 silverlök 1/2 gurka 250 g gula körsbärstomater 2 mozzarellaostar (à 125 g) 2 dl kalamataoliver utan kärnor Lägg till i inköpslistan
Medelhavssallad 10 propoints

Medelhavssallad 10 propoints

Medelhavssallad 10 propoints 2 portioner. Idag har jag jobbat kväll & kom hem till ännu en av makens spontana kreationer
Medelhavssallad

Medelhavssallad

En fräsch sallad full med Medelhavssmaker. tomater, fetaost, kapris, oliver, basilika och olivolja. Jag kryddar den dessutom med den spännande kryddan sumac som du kan läsa mer om här på Katinkas Kitchen genom att söka i sökrutan uppe till höger
Ungsbakad lax med medelhavssallad

Ungsbakad lax med medelhavssallad

Börja med att tina laxfiléerna, jag valde micron, och sätt på ugnen på 200 grader. Skär sedan rödlöken i tunna skivor och lägg de i vatten, så att den får en mildare smak
Bucatini med Medelhavssallad

Bucatini med Medelhavssallad

Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Fräs rödlök, chili och vitlök i en stekpanna med olivolja tills löken är mjuk
MATIG SALLAD DE LUXE

MATIG SALLAD DE LUXE

125 g blandad medelhavssallad. 4 port 125 g blandad medelhavssallad. Romanesco vilket underbart namn på en underbar kål