Medelhavskyckling recept

Medelhavskyckling - perfekt för buffén

Medelhavskyckling - perfekt för buffén

Medelhavskycklingen som vi åt på vår tjejkväll. Medelhavskyckling (ca 6-8 pers på buffé). Varje år i maj så är det precis som att allting hopar sig
Medelhavskyckling LCHF

Medelhavskyckling LCHF

Medelhavskyckling 4-5 port. Medelhavskyckling 4-5 port. Läcker kycklingpanna med massor av medelhavssmak
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Den här rätten är en stor favorit här hemma. Har ni inte prövat den så gör det. Den är så god, riktigt härliga smaker av tomat, citron och kryddor
Medelhavskyckling på plåt med hummus

Medelhavskyckling på plåt med hummus

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Medelhavskyckling 1 st grön zucchini 1 st gul paprika 1 st rödlök(ar) 1 klyfta(or) vitlök 250 gram körsbärstomater 1 tsk torkad timjan 1 kruka(or) färsk basilika 0,5 msk balsamvinäger 1 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar 300 gram kycklingfilé(er) 30 gram färsk bladspenat 50 gram fetaost Tillbehör 100 gram hummus Köp receptet Näringsvärde Kcal
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Medelhavskyckling, 4 pers. Tack så jättemycket för alla som har röstat på mig. Jisses, vad har jag gett mig in på
Medelhavskyckling i lergryta

Medelhavskyckling i lergryta

Letade fram den gamla lergrytan, Römmertopf , från gömmorna. Tycker faktisk att den egentligen är fantastisk att laga mat i
Medelhavskyckling med fantastiska smaker

Medelhavskyckling med fantastiska smaker

Den här medelhavsrätten är en riktig favorit. Ljuvliga smaker och dofter. Den har alla de medelhavssmaker som jag älskar, rosmarin, oregano, vitlök, citron, tomat mm
Min Medelhavskyckling

Min Medelhavskyckling

En jättegod, lättsam, lättlagad gryta med mycket smak från Medelhavet. 4-6 pers beroende på hur mycket man äter
Medelhavskyckling med citron och oliver

Medelhavskyckling med citron och oliver

Skär eller klipp upp bröstbenet på kycklingen och tryck till kycklingen så att den blir ”platt”. Riv vitlök och rör samman till en pasta med lite olivolja, hackade sardeller, hälften av timjan salt och nymalen svartpeppar
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Skär salladslöken och fänkålen i bitar
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Grönsaker. Skär aubergine och squash i mindre bitar och lägg dem i ett durkslag. Strö över 2 tsk salt och skaka runt
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Putsa och bred ut kycklinglårfiléerna med insidan uppåt. Salta och peppra på båda sidor. Blanda färskost med hackade oliver och fördela över lårfiléerna
Mammans mumsiga medelhavskyckling

Mammans mumsiga medelhavskyckling

På bilden längst ned är medelhavskycklingen serverad med röd quinoa som har god smak och passar mycket bra till
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Lägg några kycklingfiléer i en ugnsform, salta och peppra.  Blanda ihop en gratängsås på 2 dl grädde ihoprört med knappt 2 dl crème fraiche samt lite soya och fond/buljongen, en näve strimlat av vardera soltorkade tomater, basilika och purjolök
Recept: Medelhavskyckling

Recept: Medelhavskyckling

På sambons 30 årskalas bjöd vi på en medelhavsinspirerad buffé med bl a marinerad kyckling. Receptet hittade jag här, det var supergott verkligen

Medelhavskyckling

4 port4 kycklingfiléer, ca 500 g1 tsk salt1 krm svartpepparsmör4 salladslökar, ca 100 g1 - 2 fänkål, ca 300 g2 dl crème fraiche gourmet saffran & tomat1 dl torrt vitt vin eller vatten½ burk lätt crème fraiche½ burk gula cocktailtomater (resten i salladen)färsk timjanSalta och peppra kycklingfiléerna